Portal:Agama

Pitulung · Komunitas · Gapura · Isi Pilihan · ProyekWiki · Permintaan artikel · Pengusulan
Portal Agama
Sugeng Rawuh ing Portal Agama, halaman utama artikel bertopik agama.

Agama miturut Kamus Gedhe Basa Jawa yaiku sistem sing ngatur tata keimanan (kepercayaan) lan peribadatan kanggo Gusti Yang Mahakuasa lan tata kaidah sing cocog karo pergaulan manungsa lan manungsa lan lingkungane. Tembung "agama" saka basa Sanskerta yaiku āgama (aagama) sing artine "tradisi". Nalika tembung liya kanggo pratelan konsep iki yaiku religi sing saka basa Latin, lan saka tembung kriyo re-ligare sing artine "naleni bali". Maksudte nalika duwe religi, manungsa naleni piyambak kanggo Gusti. (Maos luwih lanjut...)
 Topik seputar agama
Saat ini ada 58 artikel njero kategori agama. 

sunting   

Portal agama

sunting   

Portal lainnya

Dieser Artikel basiert auf dem Artikel Portal:Agama aus der freien Enzyklopädie Wikipedia und steht unter der Doppellizenz GNU-Lizenz für freie Dokumentation und Creative Commons CC-BY-SA 3.0 Unported (Kurzfassung). In der Wikipedia ist eine Liste der Autoren verfügbar.