Ékstrapolasi


Dina matematika, ékstrapolasi téh hiji tipe interpolasi. Nalika hiji tabulasi fungsi diinterpolasikeun teu dina rentang anu geus ditangtukeun, nyaéta di luareun rentangna, mangka disebut ékstrapolasi. Ékstrapolasi sacara kasar mah bisa baé dianggap bener, tapi hasilna mah justru mindeng teu valid.




Baca ogé[édit | édit sumber]

Dieser Artikel basiert auf dem Artikel Ékstrapolasi aus der freien Enzyklopädie Wikipedia und steht unter der Doppellizenz GNU-Lizenz für freie Dokumentation und Creative Commons CC-BY-SA 3.0 Unported (Kurzfassung). In der Wikipedia ist eine Liste der Autoren verfügbar.